Hoitolan tarina

Eeva Lucas-Salminen

Olen alkuperäiseltä ammatiltani lähihoitaja ja sairaanhoitaja. Olen työskennellyt hoitoalalla työsuhteessa sekä yrittäjänä. Aloitin hoiva-alalla yrittäjänä vuonna 2002. Myöhemmin opiskelin Ulla-Maija Gracen opissa Wellness-terapeutiksi ja siitä jatkoin kansainväliseksi haihtuvaöljyjen mestariksi (IFA PEOT - International federation of Aromatherapists, Professional Essential Oils Therapy). Jatkoin tästä wellness-alan yrittäjänä vuodesta 2013. Lisäksi minulla on myös kosmetologin koulutus. Suoritin hieronnan ammatitutkinnon 25.5.2021 eli olen terveydenhuoltoalan ammattilainen, koulutettu hieroja tältäkin saralta. Olen käynyt erilaisia täydentäviä koulutuksia mm. yrittäjyyteen liittyviä koulutuksia, shiatsu, energiahoitaja sekä ayurvedahoitajan opinnot.  Tämän lisäksi myös vartalohoito- sekä kasvohoitokoulutuksia. Näistä ehkä mielenkiintoisin on thaimaalainen Lanna-hoitotekniikka, jonka minulle opetti kouvolalainen Tony Tavi. Tärkeintä minulle on hoitaa asiakkaita tarpeen mukaisesti. Laaja-alaiset koulutukset sekä työhistoria ovat antaneet mahdollisuuden tähän. Käytän ainoastaan luonnonkosmetiikkaa.

Perhe, ystävät, luonto, musiikki, yrtit, aromaterapia, öljyt sekä luomu ja vegaaniruoka ovat elämässäni tärkeitä asioita. Hyvinvointi elämässä rakentuu monesta asiasta ja pyrin elämään perheeni kanssa niin, että voimme hyvin. Teen ruoat alusta asti itse, ruoka on monipuolista ja terveellistä. Liikkuminen luonnossa raikkaassa puhtaassa ilmassa antaa mielelle ja keholle tasapainoa osakseen. Voimme vaikuttaa itse elämäämme ja hyvinvointiimme!

Lapsemme ovat atooppikkoja ja monenlaiset lapsuusiän allergiat ovat heitä koetelleet, samoin astma, lisäaineallergiat ja väriaineallergiat. Olen joutunut paljon etsimään sopivia hoitotuotteita ihon kunnossapitoon ja löytänyt siihen hyviä luonnollisia keinoja.

Harrastuksena ja elämäntapana teen saippuoita, voiteita, öljyjä, korvakynttilöitä, hortoilen luonnossa keräten yrttejä joita käytän kotitekoisessa kosmetiikassa, ruoassa sekä voimanlähteinä erilaisissa kehon epätasapainotiloissa. Hyödynnän kasvien erilaisia terapeuttisia vaikutuksia. Jooga, kävely, ratsastus sekä tanssi kuuluvat myös elämääni oma-aikani osioon. 


Olen myös tutustunut espanjalaiseen kulttuuriin ja työntekoon asuttuani siellä v. 2016-2018. Tämän jälkeen palattuani Suomeen tein vielä töitä Turussa, mutta siirryin Lietoon korona-aallon myötä, jossa myös itse asun..


• Kauneus  On ympärillä olevaa estetiikkaa, värejä, kuvioita, kynttilöitä

• Maku  On luonnon parhaita makuja, hedelmiä, pähkinöitä, mehuja

• Tuoksu  On kukkia, yrttejä, mausteita ja aromaattisia öljyjä

• Ääni  On vanhoja soittimia, mantroja, veden solinaa ja luonnon omia säveliä

• Kosketus  On 2500 vuotta tietoa energialinjoista, lämpöä ja läsnäoloa